![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problem: korzystałem z własnego systemu webmail, ktory opierał się w sumie tylko o podstawowe funkcje (odbiór poczty, pisanie maili). Dodam, że korzystałem ze standardowych funkcji IMAP. I wszystko było w porządku, dopóki firma, u której mam serwer nie wymyśliła jakiejś innowacji. Pozmieniali coś w strukturze folderów poczty - konkretnie - to fragment informacji, którą od nich dostałem: Oto najwazniejsze zmiany: - zastapienie dotychczasowych deamonow - cpop/cpimap na courier-pop3/imap - update Exima (SMTP) - zmiana sposobu zapisu katalogow z poczta - wylaczenie dostepu do klienta NeoMail (ze wzgledow bezpieczenstwa). I problem polega na tym, że od tego czasu nie mogę się połączyć z moją skrzynką za pomocą wyżej wspomnianego systemu. Przy próbie połączenia wyrzuca: Warning: imap_open(): Couldn't open stream {tu_adres_serwera:143} in....... Dodam jeszcze, że jak spróbowałem za pomocą tego skryptu (odpalonego z mojego serwera) odebrać pocztę z innego serwera, to wszystko działa, więc wydaje mi się, że problem leży właśnie po stronie tej nowej struktury folderów poczty. Wiem, że najpierw powinienem uderzać do obsługi - i tak też zrobiłem. Jednak oni chyba nie bardzo umieją to poprawić, bo dowiedziałem się, że "używam zbyt starego klienta webmail".... ech... Czy ktoś wie może, co z tym zrobić? Pzdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 1 Dołączył: 12.08.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może zmienili port
![]() -------------------- web lowcy.com.pl gg 1675677
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:02 |