![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbym zrobic strone w 3 jezykach, podajcie jakis schemat jak mozna to najprosciej wykonac??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np tak:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej jest oprzeć serwis o system szablonów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie moge sobie z tym wogole poradzic, wszystko jest ok dopoki chce zapamietac wybrany jezyk na nastepnych stronach, wtedy nic nie chce działac :/ a w necie nawet nie znalazłem zadnego przykladu jak cos takiego stworzyc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w sesji zapisuj jaki jezyk user wybral, jezeli nie wybral zadnego zapisz np 'pl'
mozesz zrobic to tak ze tworzysz katalog tlumaczenia a w nim pliki pl.php eng.php de.php i np user wybierze jezyk de to wtedy includujesz plik de.php a w plikach masz poprostu tablice w kazdym taka sama tablica, z innymi wartosciami $tlumaczenie['strona'] = ... $tlumaczenie['powitanie'] = ... -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
no miałem cos podobnego
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=36374 ale nie chce pamietac sesji na nastepnych stronach :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to możesz sobie to trzymać np. w zmiennej $_GET jak nie chcesz sesji.
I pamiętaj o ustaleniu domyślnego języka, w przypadku, gdy nie ma ustawionej zmiennej. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
no wlasnie mam problem z zapamietaniem wybranego jezyka na kolejnych stronach, po kliknieciu w odnosnik wraca mi do jezyka polskiego a powinien zostac np. angielski tak jak został wybrany na poczatku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież taki temat był wiele razy na forum - wystarczy dobrze poszukać, tylko nie wyszukiwarką Google, bo jest troche kijowa...
|
|
|
![]()
|
|
no ja probowalem szukac na forum ale nic nie mogłem znalesc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(przemko77 @ 2005-10-22 14:31:23) no ja probowalem szukac na forum ale nic nie mogłem znalesc Trzymaj jaki kto ma język w ciasteczku... np.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo można też język przekawyzać w adresie, np. index.php?lg=en
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2003 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie wedlug was lepiej zapisywac jezyk w plikach czy w bazie mysql?
|
|
|
![]()
|
|
Na pewno łatwiej w plikach, chociażby ze względu na dostęp do nich i modyfikację.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 20:06 |