![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2005 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dziwny problem, zapewne wynikający z mojej niewiedzy na temat języka php ;-) Otóż mam plik index.php a w nim strukture switch np:
natomiast w pliczku a.inc.php:
i takie coś nie działa ![]() Natomiast jeśli przeniosę deklarację obiektu do pliku a.inc.php to wszystko jest okej. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuc te klamry z case'ow to powinno sie "naprawic".
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2005 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(FiDO @ 2005-10-20 19:52:15) Wyrzuc te klamry z case'ow to powinno sie "naprawic". Nie wiem jaka to różnica z klamrami czy bez (bez klamr wygląda dziwnie ale kod jest wykonywany poprawnie) natomiast problem jest wciąż aktualny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@FiDO nie wim skąd ten pomysł, ale to nie miało szansy działać. Klamry są tu Bogu ducha winne
![]() @yivan jesteś pewien, że w pliku a.inc.php, lub w miejsu gdzie pokazałeś (...) nie nadpisujesz zmiennej $user :?: Być może podstawiasz gdzieś do niej inną wartość :?: Pokaż może kod pliku a.inc.php. Może to coś wniesie do sprawy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech.. mniejsza z klamrami, nie wyspalem sie dzisiaj
![]() ![]() A zeby cos wniesc do tematu to (tym razem to przemyslalem ;]) poza opcja, ze zmienna zostala nadpisana jest jeszcze taka opcja, ze w pliku includowanym odwolujesz sie do zmiennej zapisujac ja z bledem, wielkosc liter ma znaczenie wiec mogles popelnic taka literowke i nawet jej nie widzisz. Aby ulatwic sprawe, przed wywolaniem mozesz umiescic var_dump($user), zeby sie przekonac czy cos w tej zmiennej faktycznie jest i jesli tak to co. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
pomroczność jasna
![]() Problemem była inicjalizacja obiektu poprawnie jest $User= new user; niepoprawnie $user= new user;. Ten post edytował yivan 20.10.2005, 23:07:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:20 |