![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam 2 problemy
1. Umieściłem sowją stronkę na www.haa.pl i mam taki o to problem jak chcę dodać fotkę do stronki z załączeniem na serwer to wyskakuje mi taki błąd Cytat Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phplHuU8D) is not within the allowed path(s): (/srv/free/phptmp/:/srv/free/act22874) in /srv/free/act22874/admin/obr.php on line 32 No i oczywiście dalej sypią się błędy ale tylko dlatego że nie chce zapisać pliku na serwerze ![]()
U mnie na domowym serwerze działa wszystko bez problemu tylko tutaj coś takiego się dzieje. 2. Problem drugi, jest taki że nie działa mi header :/ tzn. mam header'a wstawionego a serwer mi odpowada że podana strona nie istnieje, oczywiście na moim serwerze działa wszystko ładnie a o to część kodu z tym header'em, chce tylko jeszcze zaznaczyć że to jest jedyny problem z heder'em jaki występuje na tym serwerze reszta działa poprawnie
Pls. help i pozdro dla wszystkich -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. masz ustawione w php.ini open_basedir i nie masz dostępu do niczego poza tym katalogiem, dlatego nie da się skopiowa zdjęcia.
2. a nie powinno być tak ?
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Czyli jak mogę to ustawić albo gdzie zobaczyć gdzię są te katalogi żeby wszystko działało ladnie.
2. Przecierz to jest to samo nie widzę różnicy -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak masz dostęp do php.ini to ustaw open_basedir="".
2. W twoim skrypcie jest
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
ALe jak na czyimś serwerze mogę mieć dostęp do php.ini?
nie wiem jak dostać się do php.ini na serwerze więć jakąś wskazówkę poprosze ![]() za 2 thx. mój błąd To może ktoś powiedzieć jak to zmienić w pliku ini na serwerze haa.pl a jak nie to jak trzeba ustawić tam scieżkę? Ten post edytował kanji 20.10.2005, 12:00:38 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:35 |