mam taki problem: zrobiłem sobie formularz, który pobiera dane do pól, a następnie umożliwia ich zmiane(można powiedzieć zwyczajny formularz). Niestety nie wiem dlaczego nie chce działać podstawowa jego funkcja ->UPDATE<-
oto i on:
<?php
//update_reklamacja.php
if($akcja=='zmiendane') {
$sql_U = "UPDATE reklamacja
SET id_klienta='$id_klienta',
data_reklamacji='$data_reklamacji', data_zwrotu='$data_zwrotu',
stan='$stan',
opis_usterki='$opis_usterki' , dodatkowe_info='$dodatkowe_info',
os_przyj='$os_przyj', os_modyf='$os_modyf'
WHERE id_reklamacji='$id_reklamacji' ";
if (!$wynik_u) {
echo 'Zmiany sie nie powiodły'; }
else
{
echo 'Zmiany się powiodły';
}
}
$sql="select id_reklamacji, id_klienta, data_reklamacji, data_zwrotu, stan,
opis_usterki, dodatkowe_info, os_przyj, os_modyf from reklamacja";
if (!$ile) {
print ("<p>Brak zanowień</p><br/>"); }
else {
echo "<form action='update_reklamacja.php' method='POST'>"; echo "<input type='hidden' name='akcja' value='zmiendane'>"; //tablea echo '<table align=center border=2>'; <td>ID REK </td>
<td>ID KLIENTA </td>
<td>DATA REKLAMACJI </td>
<td>DATA ZWROTU </td>
<td>STAN </td>
<td>OPIS USTERKI </TD>
<td>INFO DLA KLIENTA </td>
<td>OS PRZYJM. USTERKE </td>
<td>OS MODYF. </td>
</tr>';
for ($i=0 ; $i<$ile ; $i++)
{
echo "<input type='text' size='3' name='id_reklamacji' value='$wiersz[0]' DISABLED>"; echo "<input type='text' size='2' name='id_klienta' value='$wiersz[1]'>"; echo "<input type='text' size='10' name='data_reklamacji' value='$wiersz[2]'>"; echo "<input type='text' size='10' name='data_zwrotu' value='$wiersz[3]'>"; echo "<SELECT NAME='stan'> <OPTION>Do odbioru
<OPTION>W naprawie
<OPTION SELECTED DISABLED>$wiersz[4]
</SELECT>" ;
echo "<textarea name='opis_usterki'cols='17' rows='6'>$wiersz[5]</textarea>"; echo "<textarea name='dodatkowe_info'cols='17' rows='6'>$wiersz[6]</textarea>"; echo "<input type='text' name='os_przyj' value='$wiersz[7]' DISABLED>"; echo "<input type='text' name='os_modyf' value='$wiersz[8]'>";
}
//koniec tablea
echo "<input align='center' type='submit' name='akcja' value='zmień' onclick='confirm('JESTEŚ PEWNY !!!
? ')'>";
}
?>
działanie jego pokazane jest na stronie
http://radin.pl/sklep/sys/update_reklamacja.phpmógłby ktoś powiedzieć gdzie robie błąd ?