![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
chcę zrobić galerię zdjęć, ale dotychczasowe rozwiązania mi nie odpowiadają, otóż idea jest taka: * w dziale "dodaj fotki" istnieje przycisk "przeglądaj zawartość dysku" * klikając nań otwiera mi się okno wyboru katalogów i wybieram jakiś folder, klikam "pokaż" * w tabeli otwiera mi się okno z zawartością folderu, ale pliki pokazuje jako miniatury to w wersji podstawowej, dalej: * obok zdjęć od razu pokazują mi się checkboxy po to, aby... * zaznaczyć wybrane fotki i <b>jednorazowo</b> wrzucić je na serwer hehe, w życiu czegoś takiego nie widziałem (bo może do tej pory nie było takiej potrzeby), preferuję php, wolałbym nie używać js. czy macie jakieś pomysły? dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z poziomu php sie nie da bo dziala po stronie serwera a nie na komputerze klienta.
wiec albo robisz tak ze masz inputa file i tak jak to jest zrobione w html albo jakos z js kombinuj ale ja tez czegos takiego nie widzialem ale proboj moze Ty to zrobisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Witam.
Nie jest to dokładnie o co chodzi ale działa ![]()
W miejscu $katalog='C:/'; podajesz zmienną POST lub GET. W zmiennej tej przechowywana jest wcześniej ścieżka, która wpiszesz z formularza. Potem pozostaje wybranie pliku do uploadu i już. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@batman mógłbyś nie głosić herezji i nie dawać autorowi nadzieji :?:
W php nie da się przeglądać dysku twardego na komputerze użytkownika. Ponieważ jak zaznaczył @Pigula php jest językiem działajacym po stronie serwera. Podany przec Ciebie kod działa, tylko dlatego że masz postawiony serwer na localhost. W każdym innym przypadku jest on w tej sytuacji bezużyteczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Macie rację, nie testowałem tego na serwerze. Lokalnie działa bez zarzutu ale na serwerze nie. Sorki za pomyłkę.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić na windowsie ale musisz tworzyć aplikacje hta. Na innych systemach nie podziała. Do tego stworzenie odpowiedniej aplikacji hta wymaga sporo pracy. Ciężko ją zintegrować i w ogóle.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak myślałem... Bardzo dziękuję Kolegom za rady i pozdrawiam!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:56 |