![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jesli macie jakies doswiadczenie w tym temacie to bede wdzieczny za podpowiedzi. Zabieram sie za kolejny modul aplikacji i jeszcze nie do konca zapoznalem sie z tym, dlatego juz teraz chcialbym spytac o ewentualne sugestie. Mam okreslone pliki XML, ktore musza zostac zamienione w html. Jesli macie jakies ciekawe rozwiazania lub koncepcje to chetnie poznam.
Ponadto musze poruszyc temat edycji plikow xsl z poziomu aplikacji i mozliwosc modyfikowania tych plikow poprzez np przyciski, list rozwijane. Poza tym przy edytowaniu plikow xml musze udostepnic userowi mozliwosc sortowania wyswietlanych danych np wedlug zawartosci znacznika: <name>ktos</name>. Jak proponujecie to zrobic? pozdr ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysztko zrobisz dzięki XSLT - pełno tutoriali na google jest. Powodzenia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzięki. cos znalazlem, ale to jeszcze nie to czego oczekuję. a czy moze mi ktos napisac teoretycznie jaka jest zasada wykonywania takich konwersji? Poniewaz mam kilka roznych rodzajow plikow na ktorych bede dokonywal konwersji danych. Przy konwersji z XML do HTML konieczny jest plik arkusza XSL? do czego on ma sluzyc i jak to dziala?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Arkusz XSL zawiera definicje wszystkich przekształceń np:
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam taki kod, ktory ma wykonac konwersję:
Jednakze wyrzuca bledy: Kod Warning: DOMDocument::loadXML() [function.loadXML]: XML declaration allowed only at the start of the document in Entity, line: 2 in /home/pawel/public_html/konw.php on line 41 Warning: Invalid or inclomplete context in /home/pawel/public_html/konw.php on line 55 W czym jest problem? Ten post edytował morrison 12.11.2005, 10:31:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś Twój dokument XML nie podoba się
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wiec na poczatku mialem testową wersję:
ale teraz dalem plik docelowy bo wczesniej tez mi ten nie dzialal:
wiec teraz z tym drugim plikiem juz nie ma bledow, wyswietla sie czysta strona. Ale na koncu pliku php mam deklaracje: "echo $html;" wiec czy nie powinienem uzyskad kodu htmla? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 11:11 |