![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam takie pytanie musze zrobic aplikacjie w oparciu o pliki, Zastanawiam sie nad stworzeniem funkcji typu insert select update, ktore po podaniu argumentow typu nazwa pliku, warunek zwracaly by mi albo tablice asocjacyjna albo true lub false w przypadku inserta czy update. Jesli chodzi o select i insert to nie ma problemu z tym powinienem sobie poradzic. Ale zastanawia pnie nadpisywanie danych w pliku w konkretnym miejscu. Jest taka mozliwosc abym zmienil tylko czesc informacji o ktore mnie interesuja, czy musze wszystko pobrac do zmiennych np. do tablicy, zmienic komorke i zapisac na nowo plik Pliki bede wygladac tk: linia 1. ID|Nazwa| itd linia 2 i kolejna 1|papier| kksdsdk 2|cukier| dsfasdfsd Nie wchodzi w gre zastosowanie bazy danych poniewaz jest to zadanie cwiczeniowe Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety musisz pobrac wszystko i na nowo zapisac inaczej sie nie da bo do pliku dopisuje zawsze na koncu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:04 |