![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem, chce zrobić download pliku w formacie .doc, próbowałem już wiele sposobów m.in. z manuala php.net z przykładów tam zamieszczonych, w jednej z książek które mam równieżto tam opisane ale nic z tego, aha i na forum też szukałem ale też to nie działa, no chyba że coś źle robię.
No więc tak: w pasku url jest zmienna $_GET['id'] która przechowuj nazwe pliku, tzn. jego pierwszą część, bo każdy plik możliwy do ściągnięcia ma rozszerzenie .doc, pliki te znajdują się w folderze data/cribs/. Naciskam link aby zassać plik, no i wszystko ładnie się zapisuje, ale kiedy go otwieram w środku mam zapisany plik HTML strony w formacie .doc a nie ten plik o który mi chodziło. Mam apache 2, php 4.3.10 pod WIN, przeglądarki IE & FF, poroszę o pomoc:)
Ten post edytował gam3r 18.10.2005, 10:50:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz blad. źle generujesz nazwe pliku:
masz
a powinno byc:
w pojedynczych ciapkach (') nie interpretuje zmiennych -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurna no rzeczywiście
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki sam problem i już nie wiem jak sobie z nim poradzić
![]() Kod $plik=$dane['p_nazwa']; header('Content-Type: application/x-unknown'); header('Content-Disposition: attachment; filename='.$plik.''); readfile ('pliki/'.$plik.'');
Ten post edytował martix 20.02.2009, 12:13:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zakladam ze twoj serwer obsluguje php
![]() skrypty zaczynaj tak <?php a nie <? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam rozpoczęty od <?php , walcze juz z tym drugi dzień.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj tak:
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie pomoglo. Plik jest ściągany z ftp. Nie wiem czy to ma znaczenie. Oprócz kodu łaczenia z ftp, pobieranie jest zawarte w pętli i wygląda tak:
CODE <?php $szukkat = "select * from `dopobrania` where id_pliku='$ust'"; $odpszukkat = mysql_query ($szukkat); while($dane = mysql_fetch_assoc($odpszukkat)) { $d = "/marta/pliki/test.txt"; header("Content-Type: application/save"); header("Cache-Control: public, must-revalidate"); header("Content-Disposition: attachment; filename=".basename($d).";"); $fh = readfile($d); fpassthru($fh); } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 04:12 |