![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Skąd: Legnionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki skrypt:
ale ma jeden blad wyswietla mi katalogi od 2 tz jak mam jeden w glaeri to nic nie wyswietla jak sa 2 to jeden tak... a drugie pytanie to jak wyswietlic liste tych katalogow tak by nazwy $tekst byly wyswietlone alfabetycznie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad 2. zapisujesz wszystkie nazwy katalogow do tablicy a potem sortujesz albo ktoras metoda gotowa albo piszesz swoja
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Skąd: Legnionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo wiem jak to sortowanie tu wkaponowac... a to pierwsze to nie mam pojecia juz calkiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No pomyśl trochę.
Twój skrypt w każdym obrocie pętli wyświetla dane, a pzecież możesz w miejsce wyświetlania dać żeby skrypt dodał element do tablicy zamiast go wyświetlał. Po skończonej pęyli bedziesz miał tablice ze wszystkimi elementami. Taką tablice możesz łatwo posortować (funkcje do tego służące znajdziesz w manualu, w dziale dot. tablic). Potem jak bedziesz miał posortowana tablicę, możesz zapóścić kolejną pętlę, która zajmie się wyświetleniem tego wszystkiego. |
|
|
![]()
|
|
i dlatego Ty jestes programista a ja fotografem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potem uzyj sort a potem wyswietlanie w petli while Cytat i dlatego Ty jestes programista a ja fotografem smile.gif wybacz ale przerasta mnie to... smile.gif i to jest najwiekszy problem Polakow robia to do czego nie sa stworzeni np. ja mam elektronike na studiach co do programowania nei jest mi zupelnie potrzebne |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
-Serena- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam taki problem ... otoz przy pobieraniu danych z bazy za pomocą:
$wynik = mysql_query ("SELECT * FROM art2005 ORDER BY tytul ASC;") otrzymuję owszem posortowaną kolumnę ale nie rozpoznawane sa polskie znaki i tytuły zaczynające się na "Ł", "Ś", "Ż" itp. pojawiają się na samym koncu, jak mogę to zmienić by sortowanie było poprawne wg alfabetu ? Pozdrawiam i proszę o pomoc ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:55 |