![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
To jest pytanie raczej o technikę pisania stron: powiedzmy że mam plik php, który odbiera dane z formularza (parametry obiektu) i wpisuje do bazy, a następnie wraca do poprzeniego pliku php, który wyswietla pełna listę obiektów z bazy. Taki powrót realizuję przez:
Czy jest inny sposób otwarcia innego pliku php? Może rozwiązujecie tą sprawę zupełnie inaczej i wszystko jest w jednym pliku. Mój sposób jest daleki od doskonałosci, bo zazwyczaj, po dodaniu nowego elementu, poracam do listy elementów i koniczene jest użycie F5 by zobaczyć co nowego wprowadziłem. Jeżeli realizujecie to podobnie, to jak zmusić przeglądarkę do odświeżenia strony, a nie wyświetlenia poprzednio "zkeszownej"? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz przekierować na stroną poprzednią za pomocą funkcji header().
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed wysłaniem jakichkolwiek danych do przeglądarki (przez <html> lub jakimś tekstem):
Ten skrypt szybko automatycznie przekieruje przeglądarkę. albo:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:20 |