![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
właśnie próbowałam stworzyć mój pierwszy bardzo prosty javascript, ale cos nie działa. Proszę o wskazanie mi napewno banalnego błędu. chodzi o to że są przyciski radio mówiące o tym czy jest możliwość noclegu, czy nie. Domyślnie ustawione na "nie" następnie mamy pole typu select, gdzie znajduje sie lista hoteli, domyślnie nieustawiony jest żaden tylko opcja "--wybierz--" chodzi o to by przy zmianie z "wybierz" na dowolny hotel, automatycznie radio zmieniał wartość na "noc_tak" a moja niedziałająca funcja w javascript wygląda tak: <script language="javascript" type="text/javascript"> <!-- function noc_aktywna() { document.forms.formularz_termin.noc_tak.checked=true; } //--> </script> domyślam się że robię jakiś beznadziejny błąd, dlatego proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a czy ty masz radio o nazwie noc_tak? nie, ty masz radio o takiej wartosci a to wielka roznica.
Ndaj ID dla tych radio, a potem odwoluj sie poprzez id Kod <script language="javascript" type="text/javascript"> <!-- function noc_aktywna() { document.getElementById('noc_tak').checked=true; } //--> </script> ps: do kazdego kodu uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:53 |