![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość, aby data i czas pobierane były przez skrypt php z serwera a nie od usera? A żeby nie zakładać osobnego tematu, zapytam jeszcze, w jaki sposób skrypt może się sam wykonać np. o jakiejś konkretnej godzinie. Thx z góry za odpowiedzi.
-------------------- Cod | codslfc@o2.pl | gg#1405724 | www.footbag.p2.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy jest możliwość, aby data i czas pobierane były przez skrypt php z serwera a nie od usera? ![]() Cytat [...] w jaki sposób skrypt może się sam wykonać np. o jakiejś konkretnej godzinie. Szukaj było już...
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Czy jest możliwość, aby data i czas pobierane były przez skrypt php z serwera a nie od usera? ![]() Cytat [...] w jaki sposób skrypt może się sam wykonać np. o jakiejś konkretnej godzinie. Szukaj było już...ale zes sie wysilil koles ![]() ad1. php jest ServerSide language wiec tylko z servera ad2. cron + szukaj |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykłe date() pobiera dane od usera, a nie z serva! Jak sobie człowieczek zmieni w Windowsie datę, to skrypt wyświetla nową! A ja chciałbym, aby każdemu użytkownikowi - niezależnie od tego jaką ma ustawioną datę i godzinę - wyświetlał to samo.
Co do drugiego: Idę szukać :wink:. -------------------- Cod | codslfc@o2.pl | gg#1405724 | www.footbag.p2.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cod, pokaż mi taki serwer z php, który ciągnie ustawienie daty od usera. Bzdura na czym świat stoi.
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale zes sie wysilil koles
![]() Wiesz "koleś", Ty też się nie wysiliłeś... a autor postu jeszcze bardziej... Poczytaj regulamin, to porozmawiamy... ![]() -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem chodzi o to że kolega powyżej postwił sobie serwer na swoim komputerze, i teraz jak zmienia w komputerze (a tym samym serwerze datę) to data przez funkcję date() się zmienia.
-------------------- pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do moderatorow:
moze nalezaloby jednak wkleic gdzies temat co to jest server side... :wink: Jak ci ludzie chca cokolwiek napisac skoro nie umieja odroznic server side od client side? PS Kiedys proponowalem stworzenie forum "lame" i nadal jestem za tym... mozna by tam przenosc tematy takie jak ten. Mysle ze po pewnym czasie nie bylo by juz takich pytan!!! - Propozycja do rozwazenia :idea: POZDRAWIAM |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wprawdzie modem nie jestem ale wypowiedziec na ten temat bym sie chcial - tak wiec co do tego ze przydalo by sie wkleic gdzies info o server-side i co to wogole jest to ... -> ekhem jak ktos nie wie co to jest to jakim cudem trafil na to forum ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Jeśli ktoś nie wie co to ejst server-side t czy on wie że plik z instrukcjami php powinien mieć rozszeżenie *.php ?
UPDATE: Otwierać lame zone ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykro mi to stwierdzic ale czesc nowych forowiczow nie ma pojecia o php... a trafiaja tu z przypadku. to moje zdanie!
Gdzies uslysza o php i ida do nas - php.pl to dosc intuicyja domena ![]() Poza tym wyszukiwarki tez tu kieruja ludzikow! Czy ty Fo zakladasz ze Ci ktorzy tu trafiaja to tylko i wylacznie programisci php? Polecam przejrzec kilka topicow a dojdziesz do tego samego wniosku: Czesc forowiczow to malolaty (nie majacych nigdy nic wspolnego z programowaniem) ktore pytaja np o to: - "jak pobrac czas z serwera bo mu php pobiera czas od klienta" - "jak ukryc kod HTML" -// Najlepiej nie wysylajac go ![]() - "jak pobrac adres IP uzytkownika" TAKA JEST PRAWDA |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Niemcy / Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ktoś już tutaj trafił to chyba dobrze śwadczy o renomie serwisu a nie o tym kto ile umie ..
A tak przy okazji - Opiekunowie tego forum .. " wszystkich forum " na tym serwisie są .. przemąrzdzali , jeżeli już ktoś zadaje tutaj pytanie to oczekuje na pomoc a nie na zbycie się , próbujemy pomóc danemu delikfentowi . a tutaj jest całkiem coś innego wystarczy sobie pooglądać inne posty ![]() pozdrawiam p.s to nie komplement... -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Project - sam nie jestem jakims tam geniuszem ... dopiero sam rowniez sie ucze php i nie wiem jeszcze wszystkiego ... nio ale korzystam z czegos takiego jak szukaj i oram forum w poszukiwaniu interesujacych mnie rozwiazan / materiałow na ktorych moglbym sie wzorowac, starym dziadem nie jestem - mam 17 lat, ale juz cos wykombinowac potrafie i naprawde to co mowia moderatorzy - szukaj + manual to jest zrodlo wszystkich rozwiazan....
prawda coraz czesciej rejestruja sie tacy ktorzy poprostu maja jedno (1) pytanie ... jakies cos z czym nie potrafia sobie poradzic i wala odrazu na forum gdzie sa ludzie wmiare kumaci i potrafiacy pomoc... tylko ze tych nowych rejestrujacych sie jest coraz wiecej i wiecej... to dobrze dla forum ale jestem ciekaw ilu zarejestrowanych jeszcze jest aktywnych ![]() co do nowego forum to po glebszych przemysleniach ..mhm niom mozna by bylo cosik takiego utworzyc np. ale nie zadne lame zone - bo nie skumaja o co chodzi ci nowi. to trzeba by bylo wymyslec jakas sesnsowna nazwe dla takigo forum ... np. niewiem no "abecadło php" (php..abc) i nizej jakis sensowny opisik dla takiego forum - moze byc nawet pogrubionymi zeby wpadlo w oczy ![]() no niewiem - niech moderatorzy zadecyduja .... edit : @members_of_mayday - poprostu jak widzisz ze poraz kolejny ktos zadaje pytanie ktore juz bylo ... ten nowy zarejestrowany nie zapoznal sie z regulaminem ... nie zwrocil uwagi na cos takeigo co sie nazywa szukaj... tylko odrazu bach - post ... ktory juz byl dziesiec tysiecy razy... no szalu to mozna dostac...a co do przemadrzalosci to mysle ze to nie jest tak.... to poprostu jak napisalem przed chwila - czlowieka ... nerw lapie jak widzi ze ktos ma klapki na oczach i nie ruszy sie ... nie rozejrzy sie tylko dorzuca te zbedne kb do bazy.... |
|
|
![]()
|
|
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ja pitolę... Jaki ze mnie debil ![]() ![]() -------------------- Cod | codslfc@o2.pl | gg#1405724 | www.footbag.p2.pl
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Zamknijcie ten topik, już się dowiedziałem, czego chciałem (przeszukałem też inne tematy)...
Ot, postawa prawdziwego mężczyzny... potrafi się przyznać do błędu :wink: -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:18 |