![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
![]() mam probelm potrzebuje aby plik .php3 został otwart w nowym oknie o ustawionej wielkosci (popup)
chodzi mi dokladnie o czesc:
aby plik vaerin.php3 otwierał sie w popupie. wiem ze nie da sie tego zrobic w php wiec trzeba uzyc javy lecz nie mozna tu uzyc skrypty javy bo to jest plik .php3 macie pomysły jak to zrobic?? naparwde mi to potrzebne dzieki deamon |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowalem tak i caly czas jest blad:
Parse error: parse error, unexpected ':' in Baza/logowanie/granska.php3 on line 19 czyli line: [php] java script:window.open(strona, "vaerin.php3", & 39;menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,resi zable=no,fullscreen=no,channelmode=no,width='+wid+',height='+heig+',left=150,top=100'); ?> no i nie dziala.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przenosze na php poczatkujacy, gdyz poziom wiedzy autora tam nalezy zakwalifikowac . z racji ze chodzi o polaczenie js z php nie przenosze na js
to co podal ci TomASS nie jest kodem php ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wiem ze trzeba to podac w echo
ale problem nadal wystepowal |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak to wywołujesz.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
tak :
echo ("java script:window.open(strona, "vaerin.php3", & 39;menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,resi zable=no,fullscreen=no,channelmode=no,width='+wid+',height='+heig+',left=150,top=100')"); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze używaj tagów [ php ] do umieszczania kodu php na forum po drugie opakuj to echo w apostrofy ( ' ) a nie cudzysłowy ( " )
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@aleksander z całym szacunkiem do Ciebie,ale jak on to echo upakuje w apostrofy (') to tez bedzie mial blad, gdyz on w js tez uzywa apostrofow. Nalezy wiec kolege deamon odeslac do podstaw php i niech se poczyta o wstawianiu ' lub " w echo.
Jesli masz
Daj se te dwie linie do sryptu i zobacz co ci wypisze na ekreanie ![]() Chodzi o to ze przy " " nalezy w tekscie znak " poprzedzic \, czyli \" . -- racja:) przeoczenie z mojej strony alek -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i jeszcze dobrze byłoby poinformowac przeglądarkę że to jest skrypt JS
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
i jak tak jest to nic sie nie wyswietla.. dajcie mi tu jak ma byc ok ![]() dzieki i sroki Ten post edytował deamon 16.10.2005, 20:09:56 |
|
|
![]()
|
|
No mi coś takiego działa:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok wielkie dzieki wszystko dziala
![]() serio thx |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:13 |