![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
załóżmy że prowadze strone www.muzyka.pl i jest też serwis www.najlepszemp3.pl, który punlikuje pliki mp3. Jeżeli na swojej stronie zalinkuje to nielegalnego pliku, np. www.najlepszemp3.pl/piosenka.m3 to ja też łamię prawo? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadnij...
-------------------- Yamaha YZF R1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że to jest legalne, bo w końcu pliczek siedzi na nie moim serwerze i jakby coś to pałki do kogoś innego się dobiorą...
Dobrze zgaduję? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale pomagasz w jego nielegalnym rozpowszechnianu, jak tybys zrobil jakies fajne logo i umiescil na swojej stronie a ja bym je podlinkowal to jaka bylaby twoja reakcja??
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to nie mile widziane - hotlinkowanie.
Jak oni sie zgodza to ok mioedzy wami ale prawnie nadal jest to kradziez. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale @wolguy chyba nie mial na mysli hotlinkowanie tylko piractwo - nielegalne rozpowszechnianie plikow mp3
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak czy tak jedna osoba kradnie drugiej - ale nie plik a transfer. Pozatym to jest tak jakbyś wbijał się do sąsiada skorzystać z jego kompa a on o innej porze do ciebie.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:01 |