![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich
mam na tepecie zrobienie strony która będzie miała możliwośc przeglądznia w dwóch językach polskim i rosyjskim zrobienie stronty to pestka (ustawiamy meta ) i wszystko gra ![]() ale jak już chcę aby zapisało mi w bazie w jednej tabeli w dwóch językach to mi nie wychodzi polskie wpisy są ładnie i bez błędów wpisywane ale rosyjskie wpisują się tylko pierwsze wyrazy a spacja kończy wpis sprawdzłem przez ECHO i wyszło ze nie są przesyłane całe wpisy z formularza do skryptu wykonujacego wpisy może ktoś wie coś na ten temat i co z tym fantem zrobić dwóch a nie dwuch --- nospor Ten post edytował nospor 14.10.2005, 14:45:29 -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zainteresuj się słownikiem wyrazów bliskoznacznych. To ciągłe "wpisy" trochę śmieszy i dezorientuje
![]() 2. Niestety nie ma tutaj Jasnowidzów i przydałoby się żebyś pokazał kod , który jest odpowiedzialny za przetwarzanie i zapisaywanie danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod jest najprostrzy z możliwych czyli
ta częśc odpowiada za wysłanie do skryptu danych do zapisu a to jest fragmęt kodu skryptu króry zapisuje do bazy ( fragmęt który moim zdaniem za to odpowiada)
oczywiście na początku jst includowany konfig krórym ustanawiem połączenie z bazą danych i co tu może być żle -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Tak powinno być czy błąd sie wkradł :?:
2. Po co tworzysz tyle niepotrzebnych zmiennych :?: Nie można tak:
Pokaż jeszcze dla pewności strukturę tabeli w bazie banych. no chyba że błęd powyżej załatwia sprawę. |
|
|
![]()
|
|
dzięki
takie małe przeoczenie a ile kłoporów może sprawić a jak ktoś świeżym okiem spojży to widzi banalne błędy a co do tylu zmiennych to jest mój zapewne kiepski nawyk jeszcze raz dzięki ----edit---- Skoro problem okazał się tak banalny, przenosze temat na php Pocz. ~mike_mech -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:39 |