![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam prosbe mam problem, chce zrobic skrypt ktory bedzie mi pokazywal wszystkie kategorie i pod strony w danej kategorii,
dane sa pobierane z 2 tabel: Kod tabela_pages
pola: pid; cid; title; subtitle; active; page_header; text; page_footer; signature; date; counter Kod tabela_pages_categories
pola: cid; title; description tabele pochodza z php-nuka napisalem kod, ktory dziala, ale - pokazuje cos takiego: kategoria 1 k1 - strona 3 kategoria 2 k2 - strona 2 kategoria 2 k2 - strona 3 kategoria 3 k3 - strona 1 kategoria 3 k3 - strona 3 a powinno byc : kategoria 1 k1 - strona 3 kategoria 2 k2 - strona 2 k2 - strona 3 kategoria 3 k3 - strona 1 k3 - strona 3 podaje tutaj kod, ktory wyrzezbilem i prosze o pomoc [php:1:879e74727d] global $dbi; $result = sql_query("select pid, cid, title FROM tabela_pages WHERE active='1'", $dbi); while (list($pid, $cid, $title) = sql_fetch_row($result, $dbi)) { $res = sql_query("select title from ". tabela_pages_categories where cid='$cid'", $dbi); list ($cat_title) = sql_fetch_row($res, $dbi); $title2 = "<a href="link_do_kategorii"><b>$cat_title</b></a> <a href="link_do_konkretnej_strony">$title</a><br>"; echo "$title2"; } [/php:1:879e74727d] dzieki z gory za pomoc ![]() czy o takie uzycie BBCode chodzi ? ___ [scanner]: Kod php prosże zamieszczać wewnatrz znacznika php a nie CODE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:34 |