![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hi,
mam podane 2 zmienne, w ktorych przechowywany jest w int zakres miesiecy (od,do). Musze to przekonwertowac tak aby funkcja stworzyla tablice, w ktorej zapisze wszystkie miesiace z tego zakresu(lub tylko 2 jesli nie ma zadnych miesiecy miedzy tym zakresem) w int. Jak sie do tego zabrac ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz:
Z grubsza to wygląda tak:
To chyba o to chodziło - tak zrozumiałem ![]() Powodzenia. -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie... masz w 2 int podana date 2 miesiecy i w tablicy masz zwrocic wszystkie miesiace z tego przedzialow...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wszystko tak samo jak napisal TomASS tylko zamiast
umiesc cos typu
a na poczatku zainicjuj tablice $miesiace nazwami miesiecy. Wiecej informacji: http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/tablice.php oraz manual od php. Pozdrawiam Michał |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że autor mówi o datach podanych w formie timestamp.
(dość niejasno napisane) Więc można tak:
Pisane "z palca" ale chyba nie ma błędów. |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
mike_mech tylko Ty mnie w miare dobrze zrozumiales
![]() tyle, ze hmm ja chce podac tylko 2 parametry a nie 3 z miesiacami... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To se włóż pierwszy parametr $arrMonths do funkcji GetMonths() i bedziesz miał tylko dwa parametry. @mike_mech podał to tylko jako przykład, chyba możesz trochę włożyc własnej inicjatywy. Wszystko masz jak na dłoni
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mówiłem już komuś, że im więcej pracy włoży się w napisanie pytania, tym bardziej wyczerpującą i dokładniejszą odpowiedź się dostanie
![]() ![]() ----edit---- <spoko> ~mike_mech -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:47 |