![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam spory problem, ponieważ nie wiem jak zapisać do bazy danych, numery id z listy wyboru <SELECT>, z włączoną opcją MULTIPLE, czyli możliwość wyboru wielu opcji.
Lista wyboru (formularz) wygląda tak: Kod <SELECT NAME="powiazania" SIZE="4" MULTIPLE>
<OPTION VALUE="0">brak</OPTION> <? $sql = "SELECT * FROM newsy ORDER BY id DESC"; $result = mysql_query($sql); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { $id = $row["id"]; $tytul = $row["tytul"]; $kategoria = $row["kategoria"]; echo "<OPTION VALUE=$id>$kategoria - $tytul</OPTION>"; } ?> </SELECT> A oto jak zapisuje, jednak zapisuje mi tylko ostatnią wybraną opcję ;( : [php:1:4f6c5b7cad]<?php if(is_array($powiazania)) { $powiazanie = implode(",", $powiazania); } else { $powiazanie=$powiazania; } $sql = "INSERT INTO news VALUES (NULL, '$date', '$nazwa', '$kategory', '$temat', '$wstep', '$tresc', '$powiazanie')"; mysql_query($sql); print("<b>News został dodany!</b>"); ?> [/php:1:4f6c5b7cad] Proszę o pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:33 |