![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!! Mam taki oto problem...
Więc... Przy wysyłaniu danych poprzez formularz w domu nie muszę pisać w pliku odbierającym dane $imie = $_POST[imie] a już na innym serwerze tak. Dlaczego ![]() Poza tym nie łyka mi zmiennych zarejestrowanych w sesji !? W domu korzystam z Krasnal Serva 2.7 z php wwersji 5.0.2 i mysql wwersji 4.1.11 Czy to wina serwera na którym mam stronę czy też wina kodu?? Proszę o odpowiedź to bardzo ważne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pewnie w domu w pliku php.ini nie masz wlączonyhc register_globals
ale uwierz mi. lepiej korzystać wlasnie z tego: jest bezpieczniej co do sesji to pewnie ten sam problem lub inny ![]() pozatym przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz raportowanie błędów i wklej co się pojawiło.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to jest na prawdę dziwne bo tam gdzie wysyłam zmienne logowania przekazuje mi zmienne sesji ale jak już się przeniosę na inną stronę one gdzieś giną!?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie działa jak wpiszę twój przykład to mam w linku takie coś:
http://gry.zombie.nekromanta.pl/index.php?<?=SID?> A później jak w menu takie coś dodam to w ogóle nic nie ma ![]() Ten post edytował vieri_pl 4.10.2005, 17:01:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NetJaro @ 2005-10-04 15:54:51) Wszędzie musisz mieć sesion_start + przekazywać w adresie SID np.
Właściwie dlaczego wszedzie musi być SID dodawany do linków? Przecież SID siedzi w ciachu. Cytat Ale to jest na prawdę dziwne bo tam gdzie wysyłam zmienne logowania przekazuje mi zmienne sesji ale jak już się przeniosę na inną stronę one gdzieś giną!? A może po kliknięciu na inny link zmienia się... domena? Zdaje się, że zmienne sesji nie przeniosą się pomiędzy różnymi domenami. Np. www.gry.zombie.nekromanta.pl ---> gry.zombie.nekromanta.pl Na localhoscie ci działa, bo tam domeną zawsze pozostaje http://127.0.0.1/... Nie wiem jak jest ze zmianą podfolderów w ramach jednej domeny. latet Ten post edytował latet 4.10.2005, 22:52:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(latet @ 2005-10-04 21:46:48) Właściwie dlaczego wszedzie musi być SID dodawany do linków? Przecież SID siedzi w ciachu. Nie każdy sobie pozwala na ciacha, a musi zostawać jakiś alternatywny sposób na pociągnięcie sesji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NoiseMc @ 2005-10-04 22:15:56) Cytat(latet @ 2005-10-04 21:46:48) Właściwie dlaczego wszedzie musi być SID dodawany do linków? Przecież SID siedzi w ciachu. Nie każdy sobie pozwala na ciacha, a musi zostawać jakiś alternatywny sposób na pociągnięcie sesji. Ale chyba jest to spsob dużo mniej bezpieczny, skoro np. mBank z tego nie korzysta. Jak wyłączysz ciacha, to się nie zalogujesz. Ale załóżmy, że ciacha wyłaczone. Skrypt tworzy sesję. User odświeża stronę. I co się wtedy dzieje? Przecież żadnego linki z SID-em nikt nie klikał, tylko F5. Utworzy się nowa sesja po prostu? Dlaczego niektórzy mają taką paranoję i wyłączają sobie cookies? Czy mogą być one naprawdę niebezpieczne? Jak? Nie starcza mi wyobraźni... ![]() Pozdrawiam, latet Ten post edytował latet 4.10.2005, 23:25:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 11:02 |