![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
witam
problem polega na tym ze IE nie chce wyslyac cookiesów... natiomiast Firefox robi to bez problemu wykonałem prosty test: i odswiezylem strone... w firefoxie pokazał ciastko, w IE nie... gdzie zatem jest błąd? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zjadles '' -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
niestety... to nic nie daje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
setcookie()
Cytat Wysłane ciasteczko jest dostępne już przy następnym załadowaniu strony w tablicy $_COOKIE. W wersjach php do 4.1.0 była to tablica $HTTP_COOKIE_VARS. Co oznacza że po ustawieniu ciach jeszcze go nie widać, dopiero później. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj że cookie muszą być wysyłane zaraz na początku strony np
COOKIES <html> itd a jeśli to nie pomaga możesz włączyć buforowanie danych daj to na początku skryptu: <? ob_start() ?> a to na końcu <? ob_end_flush() ?> Ten post edytował Apo 4.10.2005, 15:41:05 |
|
|
![]()
|
|
ale jak to później? :/
na firefoxie są od razu... czyzby IE byłby za głupi na ciastka? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z ciastami ciągle ktoś ma jakieś problemy
![]() Ja ostatnio testowałem bardzo proste zakładanie ciastka na 30 sekund. Działało i pod FF i pod IE, z tą róznią, że czas życia ciastka pod FF wynosił dokładnie 30 sekund, a pod IE był dłuższy - nawet do 90 sekund. Tak to już jest z tymi ciastkami. latet |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:12 |