![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Czy jest jakaś funkcja w JS odpowiadająca pełnemu odświżeniu strony tzn tak jak bym nacinął crtl+F5 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
location.reload() ?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra tylko ze wtedy mi sie zawiesza bo sie w kolko odswieza
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A gdzie ty dajesz te reload? To powinno byc na jakąś akcję, np na kliklniecie przycisk odswierz, a nie podaczas ladowania strony
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sęk w tym, że reload jest potrzebny jako wywołanie automatyczne
chodzi o to, że jak dodaje zdjęcia to owszem się zapisują, ale trzeba odswieżyć stronę, żeby je było widać, ja użyłem header('location: ...'); ale na zdjecia to jest za słabe, pokazują się stare Ten post edytował php programmer 4.10.2005, 11:41:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
za bardzo nie kumam. Masz powiedzmy galerię i widać w niej dostępne zdjęcia. Masz obok przycisko dodaj i dodajesz nowe zdjęcie. Dodanie wiąże się z wyslaniem formularza, zrobieniu upload na zdjęciu i powrót do strony. Powinny wowczas byc juz dostepne to zdjęcie. Chyba ze ty to robisz inaczej. Albo może ty zastepujesz jedno zdjęcie innym? Wowczas może przeglądarki ci cachuje i pamieta te stare zdjęcie.
Napisz dokladnie co i jak. Powinienieś już się dawno tego nauczyć, Już nie raz cię ciągaliśmy za język ![]() Podaj też kod jesli krótki -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Cytat Albo może ty zastepujesz jedno zdjęcie innym? Dokładnie. Pliki mają nazwy: 1.jpg 2.jpg 3.jpg itd jeśli skasujesz zdjęcie 7.jpg to wszystkie zdjęcia następne czyli 8.jpg 9.jpg itd zmieniają nazwę jako o jedną liczbę mniej, żeby nie było luk w ciągu liczb. Ale wtedy oczywiście wchrzania się cache. Wiem, że jest jakiś zapis w head żeby cache sie nie wpierdzielał, ale już nie pamiętam jaki, poza tym kiedyś już miałem taki zapis i chyba mi i tak to nie działało tzn cache i tak się wpierdzielał |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:07 |