![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z bazą mysql - zamiast żółta żaba wyświetla żółta ĹĽaba
![]() i zupełnie nie wiem co z tym zrobić ![]() próbowałem już wykonywać z phpmyadmina zapytyania
próbowałem też to samo z innymi zestawami znaków. i dalej nic nie działa help help HELP... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnowie temat - Mam MySQL-a 4.1.14 - i tez mam krzaki w PMA - kodowanie dla pól było latin2_general - po przestawieniu na utf8_general_ci nic się nie zmieniło - czy da się coś zrobić ?
Nie jest to kwestia PMA bo w dumpie bazy też mam krzaczki ![]() Jakies sugestie pomysły bo ja sie poddaje. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas zmiany kodowania dla pola wartosci nie sa przekodowywane, wiec to nie pomoze, musisz poprawic kodowanie w bazie.
Ja robilem ostatnio przesiadke z 4.0 na 4.1 i tez sie troche z tym musialem pomeczyc. W efekcie zostalem przy ustawieniu utf8_polish_ci, ale wyciagam dane w latin2. Ustawienia dla bazy nastepujace: Kod default-character-set=latin2 collation-server=latin2_general_ci character-set-server=latin2 init-connect='SET NAMES latin2' i wszystko smiga. PMA widzi wszystko dobrze, aplikacje tez. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:35 |