![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie. Na jakiej zasadzie działa np w systemach newsów ich edycja i usuwanie. CHodzi mi tu o pliki tekstowe gdzie każdy news jest zapisany w nowej linii np: nick<>data<>tresc\n Czy może ktoś to bardziej wytłumaczyć i dać jakiś przykład please |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuwanie = nadpisywanie lini niczym ;p Czyli zapisujesz do podanej lini pusty wiersz.
Edycja, nadpisywanie wiersza, stary sie ususwa, na jego miejsce wchdozi nowy ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko że jak coś nadpiesz pustą linią to chyba ona potem zostanie nie :?:
A co do edycji to np są w panelu ladmina wylistowane wszystki newsy: <checkbox>news <checkbox>news <checkbox>news itI teraz sobe zaznaczam dany news i np daje button edytuj. No i news wyskakuje mi w textarea i zmieniam treść i daje zapisz i nie wiem co dalej np jak nadpisać odpowiedni wiersz w pliku. Jeśli byście mogli dać swoje przykłady jak to rozwoązaliście to byłbym wdzięczny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu się nie daje próśb o napisanie gotowca!!!
----edit---- Tego typu uwagi i komentarze proszę zostawić osobom zajmującym się opieką i moderacją na forum. Jeżeli nie masz nic więcej do dodania w wątku prosze nie pisać takich postów. Ponieważ będą one traktowane jako nabijanie postów i karane ostrzeżeniam. Pomimo tego że masz rację, nie ma gotowców. ~mike_mech -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie prosze o rzadnego gotowca
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wczytujesz plik do tablicy (file). Każdy index tej tablicy to koljeny news, przy zalozeniu, ze news znajdą się w jednej linijce.
kasowanie - usuwasz dany index tablicy edycja - edytujesz daną wartośc w danym indexie tablicy. Teraz cała zmieniona tablicę zapisujesz spowrotem do tego samego pliku -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:09 |