![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt logowania, co zrobic zeby po zalogowaniu przechodzilo na inna strone w php :/ header nie chce działać
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to header nie chce działac? Sa jakies bledy, komunikaty itp.? Moze przeslales juz jakis kod html wczesniej? A jesli mimo wszytko nie bedzie ci dzialac, to mozesz uzyc funkcji JavaScriptu:
Kod location.href = "http://www.costam.pl"; P.S. Czepne się 25 i 26 linijki w Twoim kodzie. Po co wyświetlasz komunikat, po przekierowaniu na inną stronę, przecież i tak już go nikt nie zobaczy, bo w tym czasie Twój skrypt przerzuci go na inną stronę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod u mnie działa bez zarzutu, może wprowadzasz złe hasło i login....
A co do exitu. To na pewno nie jest powód dlaczego skrypt nie przechodzi do innej strony. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok zaczelo działac po waszych wskazówkach, ale teraz mam inny problem, otóz niewiem jak zrobic zeby haslo pojawiało sie za gwiazdkami.. i druga rzecz to chcialbym wiedziec kto i kiedy sie logował na stronie. czy mozna sprawdzic to jakas funkcja??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pole w którym wprowadzasz hasło musi mieć typ password, wtedy jest gwiazdkowane
jeśli chcesz sprawdzić historią logowania użytkowników to najlepszą drogą jest oprzeć autoryzacje o bazę danych. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do drugiego pytania to ja mam zrobione to w ten sposób, że mam w bazie danych tabele o polach ID, Login (uzytkownika logujacego sie), Data_zalogowania i w momencie, kiedy użytkownik wpisze poprawne dane, skrypt zapisuje to w tabeli. Aby policzyć np. kiedy użytkownik ostatni raz odwiedził stronę, wystarczy wziąść drugi najnowszy rekord, można też łatwo policzyć ilość logowań danego użytkownika itp. statystyki dzienne/tygodniowe/miesieczne. Ten post edytował TomASS 5.10.2005, 14:42:04 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 07:23 |