![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: Polska / Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Stanąłem przed poważnym zadaniem (jak dla mnie przynajmniej:)). Mam pewną tabelę MySQL z pewnymi danymi i mam napisać skrypt, który będzie umożliwiał wygenerowanie pliku XML z tej tabeli (w odpowiednim formacie) i będzie dawał możliwość zapisania takiego pliku XML na dysku... Z cenzura nie wiem jak to zrobić i proszę was o pomoc w tej kwestii. Jeśli znacie jakieś dobre artykuły itd na ten temat będzie wdzięczny... Pozdrawiam Michał Proszę nie używać brzydkich slów. Wystarczyło napisać "nie wiem" --- nospor |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest znacznie latwiejsze rozwiazanie: wykorzystujesz klienta mysql logujesz sie na serwer, nastepnie przygotowujesz zapytanie, uzywasz przelacznika -X LUB --xml, przekierowujesz strumien wyjsciowy do pliku ( ... > plik.xml) i masz gotowy plik xml. Tego rodzaju eksport jest rowniez dostepny w programie MySQl Query Browser (menu FILE | Export RESULTSET | ...)
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHPClasses :: Search :: MySQL to XML (163 wyniki)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: Polska / Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Dzięki wielkie...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:37 |