![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem zwiazany z szablonami, chce zeby np wyswietlalo mi 5 newsow, czyli 5 takich samych tabelek. Kozystam z systemu z webcity.pl (tego prostszego), pod koniec textu autor wspomina o subsekcji, podaje przyklad kozystania z niej, jednak uzywa funkcji, ktorej wczesniej nie zadeklarowal (jakby z innego enginu byla) i skrypt poprostu nie dziala, jedyne czego mi narazie brakuje na stronie to wlasnie kozystania z czegos takiego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Niestety - ale prawda jest brutalna - należy spytać autora...
Albo skorzystać z kompletnego i działającego systemu, jakim jest np. Smarty - również bardzo łatwe w obsłudze. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapewne chodzi ci o assign_block
tutaj masz to : http://webcity.pl/artykuly.php/t/22 Są tutaj funkcje o tej samej nazwie. ps daj znac czy o to biegalo bo tez siedze ostatnio nad tymi szablonami i zamierzam wykorzystac te sunsekcje [php:1:5b663c5bc7]<?php function assign_block($name, $value){ $this -> _block_data['.'][0][$name] = $value; } // end assign_block(); function assign_blocks($array){ $this -> _block_data['.'][0] = $array; } // end assign_blocks(); ?>[/php:1:5b663c5bc7] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 04:03 |