![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam mały problem z htmlentities. Nie ma tam żadnego kodowania, które mogło by zamienić to "êó±¶³¿¼æñ" na polskie literki. Znalazłem jednak taki skrypcik:
Podobno zamienia on znaczki na polskie. Nie wiem jednak jak mam go użyć. Wpisywałem takie:
Niestety bez skutku. Wie ktoś może jak temu zaradzić? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz uzyskać że po przekazaniu do funkcji np. "¶"; wypisze ci ś to tak nie działa. Jeżeli używasz kodowania iso-8859-2 to przecież pozamienia Ci te obce znaczki na nasze polskie litery.
***Edit*** Nie wiem jak wkleiłeś te obce znaczki tu na forum. Jak ja wklejam to od razu mi przerabia na kod html ![]() Ten post edytował s_w_ir 2.10.2005, 01:14:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeżeli chcesz uzyskać że po przekazaniu do funkcji np. "¶"; wypisze ci ś to tak nie działa. No to kurde co ja mam zrobić...Cytat Jeżeli używasz kodowania iso-8859-2 to przecież pozamienia Ci te obce znaczki na nasze polskie litery. No i właśnie sęk w tym, że nie zamienia.Żeby nie było... ja to wszystko robie na CMS'ie nuked-klan. Na ich forum jest niby wytłumaczone jak zrobić tak, aby były polskie znaczki, ale mimo to nie potrafię. Może niech ktoś tutaj looknie i mi powie o co w tym chodzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wynika z tego że musisz edytować pliki tego CMSa i poszukiwać wierszy
i zastępować je
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że żadne z tych kodowań nie zawiera polskich znaczków.
|
|
|
![]()
|
|
Z jakich kodowań? iso-8859-2 ma jak najbardziej polskie znaczki. A żeby korzystać po tej modyfikacji kodu z polskich znaczków musisz też kodowanie na stronce zmienić na Windows-1251. szczerze powiedziawszy to o kant d*** rozbić takiego cmsa i to całe windowsowe kodowanie Windows-1251.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Z jakich kodowań? Z tych http://pl.php.net/htmlentitiesCytat A żeby korzystać po tej modyfikacji kodu z polskich znaczków musisz też kodowanie na stronce zmienić na Windows-1251. Windows-1251 to jest jakieś ruskie kodowanie :?. Zmieniam w tym cmsie na tego 1251, zmieniam też na stronce i mam taki efekt: ку±¶іїјжс.
|
|
|
![]()
|
|
No już widze. Polskie kodowanie windows to Windows-1250 , ale niestety nie jest obsługiwane. Teraz to juz nie wiem co zrobic z tym problemem. Ja bym radził po prostu wybrac coś z lokalnej polskiej oferty, albo pousuwać te funkcje z tego cmsa.
edit ...albo znjadź sobie wersje 1.6 tego cmsa, bo tam było ok wszytsko Ten post edytował s_w_ir 2.10.2005, 21:58:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:19 |