![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Muszę zapisać plik RTF, który został uzupełniony o dane z bazy w określonej lokalizacji na dysku bez wcześniejszego otwierania go w przeglądarce. Może ktoś zna jakś sposób? pozdrawiam P. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po stronie servera czy klienta, z góry powiem że po stronie klienta to w php nie możliwe.
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chdzi mi o zapis po stronie serwera w określonej lokalizacji - muszę to zrobić żeby mieć możliwość kompresji przed wysłaniem do klienta.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
fopen(), fwrite()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod fopen(), fwrite() - próbowałem już wcześniej - plik RTF zapisuje się bez problemu w określonej lokalizacji tylko w pliku nie ma szablonu formularza, ani danych które mają zostać wstawione tylko białe tło i jakieś literki, natomiast jeśli otwieram plik w przeglądarce za pomocą Kod header to wszystko działa jak powinno.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
najwyraxniej gdy zapisujesz do pliku to wszystkiego nie wkladasz. Musisz włozyc szablon wypelniony o tresc,czyli dokladnie to samo co wyrzucasz do przeglądarki (oprócz header oczywiscie i innych bzdur dla przegladarki
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak mam wysyłając do przeglądarki:
i wszystko jest OK tylko wysyłam od razu do klienta. Plik RTF jest szablonem, który uzupełniam o zmienne $nazwisko_rtf i $imie_rtf. Chce ten uzupełniony o dane ze zmiennych szablon - zapisać w katalogu /RTF. Jak to zrobić? Próbowałem dopisywać:
- OK tworzy się pusty plik RTF ale co dalej? |
|
|
![]()
|
|
No jak to co? Wpisać treść d otego pliku:
gdzie $wyswietl zawiera to samo co waliles do przegladarki (uzupelniony rtf) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:25 |