![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z napisaniem erega, ktory sprawdzi mi numer telefonu. W numerze dopuszczam cyfry, spacje oraz znaki '-'. Oprocz tego chcialbym, by byly przepuszczane nawiasy '(' ')', jesli ktos wpisze np. numer kierunkowy tak: (0-48). Moj dotychczasowy ereg wyglada tak:
Proszę o pomoc, ew. poprawienie mojego myslenia, byc moze robie cos zle. W php pisze dopiero od niedawna, dlatego prosze o wyrozumialosc. ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował luk4s 1.10.2005, 14:28:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosze sprobowac tak:
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, tak tez nie dziala. Same cyfry, spacje i '-' przechodza, nawiasy nie chca.
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moze tak?
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
treewood - niestety, tak tez sam probowalem, ale nie dziala.
s_w_ir - dzieki wielkie. ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował luk4s 1.10.2005, 18:33:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No problem
![]() jeżeli jest kierunkowy to musi byc w takiej formie jak podałeś "(0-45)" tzn. nawias,liczba z dowolnej liczby cyfr, myślnik, liczba z dowolnej liczby cyfr. Wszytsko to bez zadnych odstępów(spacji). Numer może sie skladać z myślników sapcji i liczb. Niestety Jest to podatne na takie rzeczy jak 3 myślniki naraz, czy kilka sapcji pod rząd. Oczywiście da sie to(wyrażenie regularne) tak zapisać żeby takie cos nie przeszło, ale nie widze sensu utrudniać życie userom ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:02 |