![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na Krasnalu chodzi wszystko jak należy. Na serwerze jednak musze zmienic uprawnienia, a dokladnie w instrukcji pisze mi tak:
"Najważniejszą zmianą jest zmiana uprawnień do pliku configure.php, znajduje się on w dwóch katalogach: /includes/ oraz /includes/admin. Wchodzimy po kolei do tych katalogów i komendą: "chmod 777 configure.php" zmieniamy uprawnienia." I nie dokońca wiem jak to rozumieć, jak zrobić. php ucze się na Krasnalu a w książce narazie nic nie czytałem o operacjach na serwerze. Dlatego prosze o pomoc z tak banalną sprawą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: z Piekła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu lenistwo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze mam wpisać "chmod 777 configure.php" tylko nie wiem gdzie? Mam otworzyc dany plik i napisac u góry tą komenda i zapisac zmiany?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
odpalasz Total comander, łączysz sie z serwerem. Zaznaczasz w twoim przypadku te pliki w configure.php:
/includes/ /includes/admin w total comander masz całkiem u góry z lewej strony "Pliki" kliknij na to i "zmien atrybuty" chyba wszystko ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:41 |