![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-martines- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pytanie! Czy moznaw za pomoca php zrobic dynamiczną mapę serwisu internetowego? cos sie mi obilo o uszy ze to sie laczy z baza danych i mozna ladnie wygenerowac sobie taka mape, bez uciazliwego wpisywania linkow i podlinkow w znacznikach html?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz w bazie danych strukturę serwisu to tak
![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
-martines- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jakas szersza wypowiedz na ten temat? bo serwis jest piorunsko rozbudowany i jak bede to wszystko pakowac wiersz po wierszu w htmlu..to mnie noc zastanie ciemna!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na zrobienie takiej mapy jest sto milionów sposobów, wszystko zależy od struktury bazy, napisanych już skryptów itd... Najłatwiej się to robi mając drzewiastą strukturę trzymania contentu
-------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie jeśli masz zrobionę stronę i chcesz do niej stworzyć mapę serwisu, to nie ma innego sposobu jak tylko ręczne wklepanie linków.
Jeśli chodzi o bazę danych to, musiałbyś mieć tabelę w której byłaby opisana każda podstrona. Co sprowadza się do tego samego co wstawienie linków ręcznie. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 13:44 |