![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić żeby jeśli daje userowi nowy katalog dostępny spod http://serwer/~user to zeby nawet jak nie ma tam index.php czy index.html czy wogle są np. same plikki txt to zeby mi je wylistowywał a nie pisałże nie mam dostępu (forbidden)
![]() -------------------- "Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i głupota ludzka. Co do tego pierwszego są jeszcze wątpliwości" - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dolaczam sie do tego pytania... na localu mam listing a na servie nie..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm.. to zalezy albo od ustawien serwera albo od poziomy dostepu do katalogow. To na pewno gdzies pisze w dokementacji (ktora apach ma nawet nalokalu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz wiem. Wszystkie katalogi maja defaultowo zablokowany dostep. Jezeli chcesz miec dostep musisz zrobic .htaccess albo <Directory> z czyms takim
Kod Order allow,deny Nie wiem jeszcze jak to odniesc do calego serwera, ale dla poszczegolnych katalogow wlasnie tak
Allow from all PS. dla userow to umiesc to w tej dyrektywie dla wszystkich userow, a nie dla kazdego oddzielnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak zrobić żeby jeśli daje userowi nowy katalog dostępny spod http://serwer/~user to zeby nawet jak nie ma tam index.php czy index.html czy wogle są np. same plikki txt to zeby mi je wylistowywał a nie pisałże nie mam dostępu (forbidden)??? Kod <Directory "C:/Program Files/Apache Group/Apache/htdocs"> oczywiscie chodzi o indexes...
Options Indexes </Directory> pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2003 Skąd: Giżycko/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dolaczam sie do pytania, ale z negacja i w zwiazku z tym chcialbym, aby listingu nie bylo i nie bylo forbidden, ale wyswietlalo error 404 ?
-------------------- WWJD?
GG 4004548 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Options +Indexes Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:49 |