![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Serializuję obiekt i zapisuję go do pliku:
Wczytuję plik odserializowuję:
i dostaję coś takiego: Kod __PHP_Incomplete_Class Object ( [__PHP_Incomplete_Class_Name] => exportdata [arrData] => Array ..... i tutaj KOMPLETNĄ tablicę z danymi które wcześniej zserializowałem Bez zapisywania do pliku jak zserializuję obiekt, zakoduję i potnę chunk_split () do zmiennej. Potem odserializuję tą zmienną i wyświetlę print_r () dostaję: Kod exportdata Object ( [arrData] => Array ... czyli wszystko OK O co chodzi czemu gubię część obiektu podczas zapiu do pliku najlepsze jest, że jeżeli wyprintuję zawartość zmiennej $strFileData przed zapisem i porównam to co dostałem z zawartością pliku poprzez strcmp () to obie zmienne są równe. Edit: Nie wiem czy ma to znaczenie ale do zapisu pliku używam PEAR:HTTP_Download, do uploadu PEAR:HTTP_Upload, do odczytu pliku PEAR:File Ten post edytował NoiseMc 29.09.2005, 11:16:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W chwili odeserializowania obiektu jego konstrukcja musi być znana. Tzn php musi wiedzieć jak ona.
Tu masz odpowedź: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=20379 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. W międzyczasie doszedłem już, że zarówno w pliku w którym serializuję dane jak i w pliku w którym deserializuję muszę "widzieć" (czyt. zaincludować) deklarację klasy obiektu serializowanego.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:36 |