![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Poszukuje edytora HTMLa typu WYSWIG napisanego najlepiej w JS (tak, aby można było go umieścić na stronie i udostepnić użytkownikom). Ma zapewniać podstawowa funkcjonalność w formatowaniu tekstu (bold, italic, kursywa, wyrównania) oraz łatwe wstawianie obrazków. Powinien być maksymalnie prosty, tak aby laik mógł poradzić z jego obsługą. Jest tylko jedno ale: musi być darmowy do zastosowań komercyjnych. Zleceniodawca dysponuje niskim budżetem, a chciałby zapewnić maksimum funkcjonalności i minimum skomplikowania. Co polecacie, co stosujecie u siebie ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj sobie na forum pisząc w wyszukiwarce WYSIWYG.
Temetów było bardzo wiele. Za tego typu lenistwo mozna dostać ostrzeżenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam Ekit - napisany w Javie (więc pójdzie pod Operą czy np. konquerorem ale wymaga Wirtualnej Maszyny Javy) i jest na licencji LGPL.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mike_mech, oczywiście że szukałem. Zawsze to robię zanim zadam jakieś pytanie na forum. Tematy jednak dotyczyły głównie problemów jakie sprawiają te edytory, a ja nie szukam edytora który działa źle lub wadliwie. Jesli nie chciało ci się przeczytac dokładnie mojego wpisu to trudno, ale nie strasz mie ostrzeżeniami. Riklaunim: Ekit, całkiem ciekawy, ale ta Java :/. Na starszych komputerach działa bardzo powoli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@legorek może nie zauważyłeś ale w tych tematach ludzie dają linki do różnych edytorów, więc to raczej Ty czytasz niedokładnie.
klik1 klik2 -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(legorek @ 2005-09-28 20:52:34) Mike_mech, oczywiście że szukałem. Zawsze to robię zanim zadam jakieś pytanie na forum. To znaczy że jednak znalazłeś tematy o edytorach WYSIWIG, więc dlaczego nie poszedłeś po linkach prowadzących do nich :?:Cytat(legorek @ 2005-09-28 20:52:34) Tematy jednak dotyczyły głównie problemów jakie sprawiają te edytory, a ja nie szukam edytora który działa źle lub wadliwie. Nie ma edytora który działa bezbłędnie, a wiele pytań związanych jest z problemami z uruchomieniem, wdrożeniem. A to pytania o błędy też zawierają linki do edytorów.P.S. Sorki jest jeden idealny i bez wad. Stosuję go w swoich projektach: InnovaStudio WYSIWYG Editor, ale nie jest darmowy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zleceniodawca dysponuje niskim budżetem, a chciałby zapewnić maksimum funkcjonalności i minimum skomplikowania Nic nowego, kazdy tak chce, tanio i łatwo... Napisanie tak banalnego WYSIWYG-a jest bardzo proste, ewentualne problemy moglby powstac przy zadzadzaniu wstawianymi obrazkami. Najpierw poszukaj. Szukaj, slowa kluczowe: designMode, execCommand -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:11 |