![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem w trakcie robienia gry na stronie internetowej.
Jednak mam pewien problem: chciałbym aby co jedną sekunde we wszystkich polach tabeli w bazie danych dodało 1 oczko czli np jak jest 2 to po sekądzie będzie 3 itd. Jednak jaką instrujcą moge zrobić to zeby skrypt się powtarzał co sekunde. ![]() -refres co sekunde nie wchodzi w gre , mam na myśli <meta refresj co sekunde> -probuje to zrobic w javascript ale nie wiem nawet czy mozna w blochaj funkcji wykonywać skrypt php Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o napisanie go tutaj. Może nawet ktoś będzie chętny zeby wspoltworzyc ze mną tą gierkę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisujesz time() ostatniego update. Potem gdy jakis gracz wchodzi na strone dodajesz odpowiednia ilosc oczek miedzy obecnym time() a zapisanym time() i zmieniasz date ostatniego dodania na obecna
Dodawanie co 1 sekunde do wszystkich wpisow jest malo optymalne ![]() -------------------- My Webpage
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze ci się przyznam że już tak miałem zrobione i mi nie pasowało bo ma w sobie wiele błędów jest strasznie mało doklładne . Jeżeli znasz ten sposob oinny co odswierza co sekunde to powiedz albo ktoś inny napisz. A jak ktoś chce wspołtworzyć projekt niech napisze
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
tak ale sleep zrobi cos takiego ze nie otworzy mi sie reszta strony bo bedzie otwierana mam racje czy nie?
sposob z pętłą dobry ale jeszcze jakas instrukcja w srodku by sie przydała ze co sekundę. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to albo odzielny skrypt uruchmiany z linii polecen, ktory bedzie dodawal co sekunde, albo skyprt uruchmiany co sekunde przez crona (linux), albo na stronie jakis frame (ramka) odswiezana co sekunde.
Cytat sposob z pętłą dobry ale jeszcze jakas instrukcja w srodku by sie przydała ze co sekundę Ta petla jest powtarzana raz na sekunde
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz tylko dostep to najwygodniejszy bedzie CRON. Ale jeśli to jest jakiś popularny serwis i grać będzie dużo osób to robienie co sekunde UPDATE dla tysięcy rekordów ? Hmmm, na wolniejszych serwerach może być nieciekawie. Zastanów się, czy nie można tego rozwiązać inaczej.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:23 |