![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witm
mam taki problemik szukałem na forum i w manualu ale inc nie znalazłem jak dodaję rekordy do bazy danych to wszytko ladnie pięknie mi sie w niej zapisuje, zdjęcie się uploauja i nazwy dopisuje do tabeli ale tetaz nie wiem jak wyświetlis dane zdjęcia majęc podstawowe o nich informacje mam następujący prosty kod który wyświetka wszystkie nazwy zdjęcia z danego katalogu
i teraz właśnie się dla mnie zaczynają schody ![]() jak wyświetlić zdięcie jeżeli pierwsze dwa znaki to numer rekordu z którym jest zdjęcie powiązane później kilka jednakowych znaków informacyjnych(nazwa) ientycznych dla wszystkich zdjęć dwa ostatnie zmaki przed rozszeżeniem to numer zdjęcie od 01 do 05 no i oczywięcie mropka rozszeżenie ( .jpg )chcę aby były wyświetlane tylko zdjęcie z rozszezeniem jpg i zadanym idetyfikatotem (2 pierwsze znaki) proszę ciebie abyś mi podał jakieś poleczenie które albo sprawdzi ewentualnie porówna częći nazwy z zadanym worcem -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tiraeth
moim zdaniem twój pomysł nie spełnia zadania jakie ja chciałem uzyskać zmienna $nr zwraca 2 znaki przed kropką a dla mnie potrzebne są 2 pierwsze znaki z nazwy pliku ja to rozwiązałem w następujący sposób
ale teraz wyszedł mi sie następujacy problem co będzi jak liczba rekordów w bazie z której jest pobierany numer rekordu przekroczy liczbe dwucyfrową i stanie się trzycyfrową trzeba nad tym pogłówkować a jak ktoś znajdzie rozwiązanie to niecz da znać -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja się wtrącę na słówko
A po co ty zapisujesz te zdjęcia do bazy? Bo to co teraz robisz wydaje mi się nie logiczne. Skoro zdjęcia masz w bazie, to powinieneś czytać najpierw bazę, i z niej pobierać nazwy zdjęć oraz ich lokalizację i na tej podstawie wyswietlać zdjęcia. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@krzyszbi: zmienna $nr zawiera numer zdjęcia a zmienna $id numer rekordu z którym zdjęcie jest powiązane...
Tak więc widzę jakąś sprzeczność w Twoim pytaniu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 12:51 |