![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronke
http://www.wlasnafirma.kul.logonet.pl/ i następujący problem w FF menu nachodzi na siebie nie wiem dlaczego, próbowałem już paddingi zmieniać oraz wysokości ale nic nie daje, nie wiem co jest grane. W IE wyświetla normalnie. ps. ff nie zmienia także koloru suwaków, ale to juz nie jest takie ważne. Ten post edytował php programmer 27.09.2005, 08:10:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwagi:
- brak doctype - w stylach znalazłem literówkę, w ustawieniach body masz fonnt - pozycjonujesz absolutnie, więc elementy tworzące layoyut muszą mieć ustawioną szerokość i wysokość - używasz width i height dla a, to nie przejdzie bo a to element liniowy, jak chcesz to nadaj mu styl display:block i kombinuj z marginesami i paddingami, to samo robisz ze spanem - dla body ustawiasz font-size: 12px, dla innych elementów już nie musisz, przejmią rozmiar czcionki z elementu nadrzędnego - #menuDiv a:hover, ustawiasz bordery dwa razy, po co ? - #textDiv{ border: 0px solid silver - to wywalamy bo po co ustawiać kolor dla border którego nie widać ![]() - scrolli nie ustawisz w ff ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Acha czyli cała tajemnica polega na użyciu display: block w tym przypadku.
ps1. Cytat - #menuDiv a:hover, ustawiasz bordery dwa razy, po co ? bo próbowałem, różne kolory jak będa wyglądać, i chciałem mieć możliwość cofnięcia gdybym zmienił zdanie co do kolorów ps2. Cytat #textDiv{ border: 0px solid silver - to wywalamy bo po co ustawiać kolor dla border którego nie widać to jest w celu sprawdzania jakie miwjsce zajmuje dany div normalnie na stronie nie ma bordera ale jak robie stronke to chce sobie czasem zobaczyc jak sie Div rozgościł, wtedy tylko zminiam 0 na 1 pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:26 |