![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Moze od razu przejde do mojego problemu... ![]() Formularz
czyli nazwa pola w formularzu jest zalezna od ilosci uzytkownikow $num - to ilosc userow, czyli ilosc pol w formularzu. $row[0] - to nazwa usera pobrana z bazy. Tak wiec ilosc pol w formularzu jest zmienna i zalezy od ilosci userow, ktora jest pobierana z bazy... Wiec przy 3 userach pola maja nazwe: nazwa1, nazwa2, nazwa3 oraz opis1, opis2, opis3... Gdy wstawi sie do bazy 4-go uzytkownika to dojdzie nazwa4 i opis4. Jezeli ma ktos jakis pomysl jak w inny sposob napisac taki formularz, w inny sposob niz ja to zrobilem, oraz go obsluzyc to rowniez prosze o napisanie tego w tym temacie ![]() OBSLUGA FORMULARZA
Teraz pytanie: jak zrobic, aby w pliku obslugujacym formularz do zmiennych $nazwa_wpr i $opis_wpr byly, przy kazdym przejsciu petli wstawiajacej wartosci do bazy, podstawiane wartosci z pol z forularza (ktorych nazwa i ilosc jest zalezna od ilosci uzytkownikow) ? Jezeli calosc da sie zrobic w inny sposob, to rowniez prosze o pomoc... Obojetnie w jaki sposob to zrobie, wazne aby dzialalo ![]() W calosci chodzi o to, aby za jednym razem wstawic te opisy wszystkim uzytkownikom. Zrobilem to w ten sposob, ze nazwy uzytkowwnikow sa pobierane z bazy, a nazwy tych pol w formularzy zaleza od ilosci uzytkownikow... Teraz do innej tabeli trzeba wstawic: nazwe uzytkownika i jego opis. Jezeli moge prosic o napisanie tego lub tych pliczkow albo cokolwiek, bo ja juz wymiekam z tym... ![]() ~mike_mech Ten post edytował n1edw1ed 29.09.2005, 02:23:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiaj nazwy pól w formularza jako tablice:
Potem daj sobie:
żeby zobaczyć w jakiej formie przyjdą dane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki
![]() Dokladnie o cos takiego mi chodzilo ![]() W koncu wszystko dziala jak nalezy ![]() Jeszcze raz wielkie DZIEKI ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:04 |