![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej robie strone www no i sprawdzam jak wygląda w operze, ff i IE i jes ok a jak przechodze na linuksa i sprawdzam w ff i konquerorze to strona sie sypie a właściwie 1 element. Strona jes wykonnaana na div-ach. Wiec prosze o odp jak zrobić strone dla wielu przegladaraek a i jeszcze jedna sprawa
strona jest na srodku no i w operze i w ff w rozdzielczosciach 800x600 i 1024x768 jest ok,a jesi chodzi o ie to w 1024x768 jest ok i w tej drugiej rozdzielczosic tesh wsumnie tylko ze pojawia mi sie na dole pasek (po prostu tak jakby byla za szeroka strona) marginesy mam na 12ex i jesli w 800x600 zrobie je na 1ex to paska nie ma natomiast w 1024x768 jest po leewej stronie a nie na srodku czy jest jakis sposob na zaradzenie temu no i do ie mam osobny arkusz cssa z gory dzienx za odp -------------------- vede
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj jakiegoś linka, żeby można było to zobaczyć.
Według mnie masz problem z niewłaściwym interpretowaniem prze IE padding i margin. Ale bez oględzin więcej nie mogę powiedzieć ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten problem właśnie rozwiazałem poprzez wstawienie hacka <!--[IE] itd
-------------------- vede
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(vede @ 2005-09-27 08:55:58) ten problem właśnie rozwiazałem poprzez wstawienie hacka <!--[IE] itd A możliwe, że niepotrzebnie bo jeśli chodzi o podwójne marginesy elementów blokowych z nadanym float to wystarczy wykorzystać inny bug IE i dodać poza np. float: right; jeszcze display: inline; I rzeczywiście, podaj linka najlepiej. Ten post edytował Zajec 27.09.2005, 13:39:35 |
|
|
![]()
|
|
ok to jest link http://rogacher.w.interia.pl/ i bardzo prosze o pomoc chodzi o to jak wycentrować tego diva aby w 800x600 w IE nie było na dole paska przewijania z góry dziekuje
-------------------- vede
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Namieszałeś
![]() Ten arkusz dla ie wcale nie jest potrzebny. Centrujesz stronę przy użyciu margin, to prawda, ale nie tak jak napisałeś. Poza tym nie znalazłem css'a dla div#main. Dla body dajesz style text-align:center; Dla div#main, margin:0 auto. I już. ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:21 |