![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbowałem to znaleźć, ale nie udało się. Mam taki problem że chce zrobić formularz za formularzem w jednym pliku i nie wiem jaką przypisać wartość do SUBMIT w pierwszym, żeby napisać to po naciśniećiu SUBMIT w drugim (po prostu żeby nie przechodził znowu do pierwszego formularza, tylko poszedł do trzeciego formularza.
Z góry dzięki za odpowiedź lub naprowadzenia na odpowiedni temat jeśli takowy istnieje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz zrobić kilka formularzy to robisz coś takiego:
No i powinno działać wszystko tylko pomiędzy <form></form> -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle mnie zrozumiałeś. Może wkleje kod:
![]() poprawiam --- nospor Ten post edytował nospor 27.09.2005, 11:29:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc nie trudno jest się pogubić w tym o co Tobie chodzi.
Po pierwsze ja bym proponował nazywanie formularzy. każdy mógłby mieć inną nazwę. potem łatwiej się je obsługuje. Po drugie przycisk submit jest jedynie guzikiem do wysyłania danych z innych pól i jego wartość "value" oznacza jedynie tekst który sie na nim wyswietli. Powinno wyglądać tylko tak: Kod <INPUT TYPE="submit" VALUE="wartość"> Po trzecie pozmieniał sobie nazwy ukrytych pól" Kod <input type="hidden" name="submit" value="<? NIE WIEM CO TUTAJ DAĆ ŻEBY NIE WCHODZIŁ DO 1 FORMULARZA?>"> póki co wszędzie ponazywałeś je tak samo: name="submit" wiec nie ma się co dziwić że wychodzi nie tak jak chcesz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze po prostu:
Kod <input type="submit" name="submit" value="Przycisk1"> <input type="submit" name="submit" value="Przycisk2"> <input type="submit" name="submit" value="Przycisk3"> no i potem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po drugie przycisk submit jest jedynie guzikiem do wysyłania danych z innych pól i jego wartość "value" oznacza jedynie tekst który sie na nim wyswietli. Oczywiście, żę nie oznacza tylko tekstu. Jeśli nazwiesz przycisk, to submit będzie również przekazywał wartość:
to wtedy, po wysłaniu formularza:
Podstawa to nazwanie formularzy:
Oraz nazwanie submitów. Co oznacza: Cytat NIE WIEM CO TUTAJ DAĆ ŻEBY NIE WCHODZIŁ DO 1 FORMULARZA? Jak kiedyś jeden z moich kolegów miał w opsie na tym forum: "Im więcej czasu poświęcisz na postawienie pytania, tym szybszą i lepszą otrzymasz odpowiedź" -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |