![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2003 Skąd: Ełk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowałem sobie PHPTriad i po odpaleniu pliku z funkcją include pojawia sie cos takiego:
Cytat Warning: Failed opening 'stopka/kodowanie_znakow.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5
Warning: Failed opening 'stopka/znaczniki_meta.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 6 jak to naprawić? I jeszcze mam problem bo nie moge wejść w PHPMyAdmin, po kliknięciu w to wyświetla się taki błąd: Cytat Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in lib.inc.php on line 255
Error MySQL said: Back z góry dzieki za odpowiedzi -------------------- bielen2k
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: Failed opening 'stopka/kodowanie_znakow.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5
to mówi że poprostu ściezka do pliku ktory wywołujesz funkcja include nie zgadza sie ... sprawdz dokladnie sciezke do tego pliku ktory chcesz zaincludowac.
Warning: Failed opening 'stopka/znaczniki_meta.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 6 Cytat Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in lib.inc.php on line 255
natomiast ten komunikat mowi iz nie masz uruchomionego mysql'a sproboj uruchomic go poprzez wywolanie programu winmysqladmin ktory znajduje sie w katalogu gdzie zainstalowany jest triad czyli jakos to bedzie pewnie tak :
Error MySQL said: Back c:/apache/mysql/bin w tym katalogu jest program winmysqladmin.exe - pobaw sie nim i radze Ci poczytaj jakis kurs php + mysql ... mozesz takowy znalezc korzystajac z tego urzadzonka :wink: milej nauki... ![]() a jesli chodzi o phpmyadmin'a to skonfiguruj sobie plik : config.inc.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2003 Skąd: Ełk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysqla odpalalem ale dososkiego i mi nie dzialalo, winmysqladmin.exe juz u mnie dziala
co robi funkcja INCLUDE TO WIEM, ściezka jest prawidłowa, więc nie wiem dlaczego tak wyświetla. Może jakąś funkcje trzeba właczyc?? Tylko gdzie? -------------------- bielen2k
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5
dlaczego tu masz dwa ![]() |
|
|
![]()
|
|
jak ustawic by funkcja Include dzialala?
Cytat Warning: Failed opening 'stopka/body.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderhome.php on line 13
Warning: Failed opening 'tabela/table.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderhome.php on line 15 i tak mi wszędzie wyswietla ![]() -------------------- bielen2k
|
|
|
![]()
|
|
Cytat c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5
dlaczego tu masz dwa ![]() to apache chyba tak wyswietla, ja na to nie mam wplywu w katalogu apache/users mam katalog easyraider i tam sa wsyztskie pliki, wczesniej jak mialem linuxa to dzialalo ok, kompa z linuxem musialem oddac i teraz na PHPTriad nie dziala :| -------------------- bielen2k
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:29 |