![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam niby banalnie glupi problem, ale nie umiem go rozwiac. Potrzebuje funkcji/skryptu ktory by podawala plik w ktorym sie znajduje. Znalazlem mnostwo funkcji pokazujacych dokladny adres katalogu itp ( http://pl.php.net/manual/pl/function.pathinfo.php ), ale nie znalazłem żadnej funkcji która by zwracala nazwe pliku w ktorym sie znajduje...ew nazwe sciezki + plik. jeśli byl juz poruszany ten problem to przepraszam, ale nie potrafilem nigdzie go odnalezc ![]() pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SERVER .. na php.net szukaj pod superglobals
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm ... można jaśniej. Bo niestety na php.net nie moge tego odnaleźć :/
( http://pl.php.net/manual/en/function.runkit-superglobals.php ?) dobra... już wiem dziękuje i przepraszam za zamieszanie Ten post edytował Funk 25.09.2005, 13:43:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:28 |