![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam formularz tego typu:
A teraz pentelka po wypełneniu formularza:
A teraz problem: Jesli zaznacze "checkbox" zawodnika obojetnie ktorego. To formularz przechodzi do pentelk,i w petli sprawdza czy "checkbox" ma wartosc 1 i wyswietla tego zawonika. No własnie wyswietla, ale nie tego co trzeba. Tylko pierwszego zawodnika. Nawet wtedy jak nie jest ona zaznaczony!! Prosze o pomoc, bo juz brakuje mi pomysłow co jest nie tego... Pozdro Ten post edytował Stef@n 24.09.2005, 12:19:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <input type=hidden name="id_nazwiska[]" value="<? Echo "$rekord[id]"; ?>"> przy name="id_nazwiska[]" musisz jakoś numerować dane to tablicy np: name="id_nazwiska[$i]" nie wiem jak masz zrobioną pętlę wyświetlającą formularz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
petla while wyswietlajaca dane z bazy mysql
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moje oko tu masz blad... bo wybierasz zawodnika o id $i czyli jesli tylko 1 raz sie obraca petla to $i = 0. musisz uzyc $id_nazwiska[$_POST['pole']] cos takiego... nie pamietam jak tos ie robilo dokladnie... kombinuj a wyjdzie x] |
|
|
![]()
|
|
Cytat(valhard @ 2005-09-24 13:20:42) Cytat <input type=hidden name="id_nazwiska[]" value="<? Echo "$rekord[id]"; ?>"> przy name="id_nazwiska[]" musisz jakoś numerować dane to tablicy np: name="id_nazwiska[$i]" nie wiem jak masz zrobioną pętlę wyświetlającą formularz No zrobiłem tak ale teraz nie wiem jak wykonac petle ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Checkboxy odznaczone nie są wysyłane i php ich nie widzi. Przy takim formularzu (zakładając że masz np. 6 tych checkboxów) po wysłaniu zrobią się takie tablice:
Jeśli zaznaczone były 3 pierwsze checkboxy: $tak[0] = 1; $tak[1] = 1; $tak[2] = 1; Jeśli zaznaczone były 3 ostatnie checkboxy: $tak[0] = 1; $tak[1] = 1; $tak[2] = 1; Jeśli zaznaczone były 4 losowo wybrane checkboxy: $tak[0] = 1; $tak[1] = 1; $tak[2] = 1; $tak[3] = 1; Jak już pewnie zauważyłeś nie da się z tego wyciągnąć które dokładnie checkboxy masz zaznaczone ;] Pobombinuj z wartością przy value= checkboxów. Wstaw tam $rekord[id] zamiast tej jedynki, czy coś w tym stylu Ten post edytował Kicok 24.09.2005, 20:12:58 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Zrobiłem jak pisałes Kicok, ale efekt jest mniej wiecej podbny do tego co było zobacz:
A teraz petelka:
Problem jest taki ze nie wszystkie wartosci do punktu sa doprowadzone co wprowadziłem ![]() Cytat Checkboxy odznaczone nie są wysyłane i php ich nie widzi. Przy takim formularzu (zakładając że masz np. 6 tych checkboxów) po wysłaniu zrobią się takie tablice: No nie koniecznie wczesniej mam zliczanie rekordów ile ich jest i za ta liczbe 6 jest podstawiona ta liczba! Przynajmniej tak chce zrobic jak zacznie działac ta petla ![]() ------------------------------------------------ Ej no nikt nie wie czy nie chce wiedziec ![]() ![]() Ten post edytował Stef@n 27.09.2005, 08:56:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 14:57 |