![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Była już o tym dyskusja w innym temacie, ale została usunięta przez moderatora.
Jak nazwiązać stałe połączenie z bazą danych? Funkcja mysql_pconnect() raczej odpada. Cytat Druga, połączenie z serwerem SQL nie zostanie zamknięte po zakończeniu wykonywania skryptu. Zamiast tego połączenie pozostanie otwarte do późniejszego użycia (mysql_close() nie zamyka połączeń nawiązanych za pomocą mysql_pconnect()). Cytat Trzeba zaznaczyć, że stałe połączenia działają jedynie z php pracującym jako moduł. Przeczytaj rozdział Stałe połączenia z bazami danych by dowiedzieć się więcej. Piszę o tym w tym dziale ponieważ, interesuje mnie obiektowe nazwiązanie takiego połączenia. Ten post edytował Kas 23.09.2005, 17:29:39 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lol, a co ma do tego obiektowość? Jedyną różnicą jest to, że zamiast metody mysql_connect używasz pconnect. Swoją drogą, ciekaw jestem jak chciałbyś nawiązać stałe połączenie do bazy bez używania mysql_pconnect...
Ten post edytował chmolu 23.09.2005, 18:03:23 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Właśnie pytam czy da się to zrobić bez użycia mysql_pconnect.
2) Obiektowośc ma tyle, że może ktoś ma napisaną gotową klasę do czegoś takiego. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie to forum
![]() 2. Cytat(Kas @ 2005-09-23 19:09:31) 1) Właśnie pytam czy da się to zrobić bez użycia mysql_pconnect. Nie da się.3. Cytat(Kas @ 2005-09-23 19:09:31) 2) Obiektowośc ma tyle, że może ktoś ma napisaną gotową klasę do czegoś takiego. To forum nie służy do szukania skryptów. Są do tego inne działy na forum.php.plPoza tym są przecież Creole, AdoDB, PDO, Propel, ..., poszukaj sobie abstraktów bazodanowych i bedziesz miał obiektowość. Ja nie mogę, ale najbliżyszy mod powinien ppreznieść. |
|
|
![]() ![]()
|
|
1) Przepraszam. Nie byłem pewien gdzie to dać.
2) Trudno. Będę musiał użyć mojej klasy korzystajćej z mysql_connect. 3) Masz rację. Myślałem raczej o jakimś fragmencie gotowego kodu obiektowego, który poptostu nawiązywałby stałe połączenie bez używania mysql_pconnect. Ale skoro mówisz, że to niewykonalne... ![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kas, nawet jeśli jest taka klasa, a jest, to korzysta ona z funkcji mysql_pconnect() do nawiązania stałego połączenia! Zrozum to!
Jeśli razi Cię nazwa tej funkcji, to stwórz jej alias:
A jeśli chcesz obiektowo, to:
Ten post edytował markac 27.09.2005, 10:45:44 |
|
|
![]() ![]()
|
|
1) Już roruzmiem.
2) Nazwa mnie nie razi. ![]() Cytat Trzeba zaznaczyć, że stałe połączenia działają jedynie z php pracującym jako moduł. Przeczytaj rozdział Stałe połączenia z bazami danych by dowiedzieć się więcej. 3) Dziękuję, ale nie aktualne. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:34 |