![]() |
![]() |
-Gość_pomocy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pomocy jak zrobić skrypt, kory porównuje 2 wyrazy i wyświetla dłuższy lub krótszy w zależności od przycisku, który naciśniemy
Mam cos takiego <? echo(' <html> <head> </head> <body> <form action="test.php" method="post"> <input name=wyraz1> <input name=wyraz2> <br><br> <input name="sendbutton" type="submit" value="wyswietl_dluzszy" > <input name="sendbutton" type="submit" value="wyswietl_krotszy" > </form> '); echo(' </body> </html> '); ?> |
|
|
![]() |
-Gość_pomocy- |
![]()
|
Goście ![]() |
<?
echo(' <html> <head> </head> <body> <form action="test.php" method="post"> <input name=wyraz1> <input name=wyraz2> <br><br> <input name="sendbutton1" type="submit" value="wyswietl_dluzszy" > <input name="sendbutton2" type="submit" value="wyswietl_krotszy" > </form> '); $wyraz1; $wyraz2; if( $wyraz1 > $wyraz2 ) echo("$wyraz1"); else echo("$wyraz2"); echo(' </body> </html> '); ?> cos działa ale nie do konca, w czym jest bład ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co masz w treśći test.php
![]() -------------------- ![]() |
|
|
-Gość_pomocy- |
![]()
|
Goście ![]() |
wpisuje przykładowe dane i patrze czy działa i nie do konca sprawdza długosc, co jest zle ? help
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj tagów [ php ][ /php ] do umieszczania kodu.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chcesz pobrać wyrazy z dwóch inputów tekstowych i wyświetlić krótszy lub dłuższy w zależności od przycisku? To powinieneś zrobić to tak:
|
|
|
-Gość_pomocy- |
![]()
|
Goście ![]() |
dokładnie to, a mam takie pytanie jak sie zabespieczyc od wpisywania cyfr, aby nie brało cyfr pod uwage?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
is_numeric" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
is_int" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Robisz negację. Albo za pomocą wyrażeń regularnych... -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:58 |