![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie jak zrobić taką funkcje co koloruje większa liczbe. Czyli mam porównanie 2 danych w których są liczby np: Coś tam kontra Coś tam1 Coś1: 5 | 6 Coś2: 5 | 7 Coś3: 4 | 1 Coś4: 8 | 7 Albo zeby wyższa liczba była pogórbiona ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokombinuj z funkcją max():
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli porównujesz 2 liczby to mozesz użyć funkcji if...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spoko tylko coś nie działa
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@gladiror: Twój kod da się zapisać tak:
Poza tym Twój kod nie zadziała... brak średników ;-) -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorka
![]() ![]() Poprawiam
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
No no tylko powiem wam tak:
oto kawałk kodu:
Ten post edytował _Martin_ 23.09.2005, 14:15:49 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
No dobra, ale co ma być z tym kodem? Napisz coś, a nie wklajsz tylko... Nikt nie jest wróżką
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
Wiem wiem sorki
Chodzi oto ze propozycję sa ok i działają ale w ten kod co pokazałem to porównanie no i nie wiem dokładnie jak to zmienić. czli ![]() $info_zawodnik[x] ![]() a liczbab to $info_zawodnik2[x] ![]() Edit 1 Bo wiesz myślałem nad takim czymś: Widziałem kod Więc:
Tak by musiało być ale nie działa... Ten post edytował _Martin_ 23.09.2005, 13:40:12 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli ma porównywać tylko 2 wartości, to mozna moim skryptem lub kolegi @kszychu..., np.:
Zobacz ten koc co wpisałeś:
a nie powinno być:
Ten post edytował gladiror 23.09.2005, 13:45:42 -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
Przed wyświetleniem porównaj sobie wartości z tablic $info_zawodnik i $info_zawodnik2 i pozmieniaj odpowiednie:
A później wyświetlaj tak, jak wyświetlałeś. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
NO i mi nic nie wyszło...
Znaczy działa spoko ale jak np dam tak:
Jak widac jak daje liczbe 12 albo inną którea czerpie dane z niej. Ale jak zrobić zeby dla kazdej liczby pomiędzy tym brało.. ? [ ![]() ![]() Ten post edytował _Martin_ 23.09.2005, 14:03:14 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(_Martin_ @ 2005-09-23 13:59:00) NO i mi nic nie wyszło... Zamiast pisać takie bzdety, powiedz co zrobiłeś, i jakie toto zwraca rezultaty. To, że Ci nie wyszło nic nam nie mówi. edit: PTLĄ łosiu!!!!!!! Najlepiej forem, bo foreach tutaj się nie nada (dwie tablice).
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Super tak doslismy do konca super
![]() Oto działający kod:
Nie ma to jak wspólna pomoc ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 04:11 |