![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam konto na funpic.de na którym jest ograniczenie max 800kb 1 plik...
Tworze galerie i chciałbym aby przy upload-owaniu większy > 800kb plik był dzielony na 4 części np: org: [(---|-_-|---)] [(---|-_-|---)] [(---|-_-|---)] [(---|-_-|---)] 1 cz. [(---|-_ [(---|-_ 2 cz. -|---)] -|---)] itd.. Czy istnieje możliwość dzielenia obrazu na 4 cz. i dopiero zapisu na koncie??? Ten post edytował danek 21.09.2005, 17:27:01 -------------------- E-Danek.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale musisz zrobic to PRZED uploadem na TAMTEN serwer. Nie wyjdzie takie cos: uploadujesz duzy plik na funpica i tam thiesz go skryptem.
Latwiej bedzie chyba pociac binarnie plik na 800kB porcje a potem je skleic -- odczytujesz cala zawartosc pliku, substring( 800kB ) i zapis -- niz meczyc sie GD'em -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokladnie jak napisal kolega
![]() Jak chcesz go tam uplodowac skoro masz ograniczenie do 800kb ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki sam problem jak kolega danek, czyli muszę podzielić obrazek na mniejsze części przy pomocy biblioteki GD. Wie może ktoś jakie funkcje mogę wykorzystać do podzielenia tego obrazka i jak to zrobić ? :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:35 |