![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2002 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Na moim domowym apachu nie działa mi biblioteka GD (chodzi mi glownie o JPEGi). Skąd ją sciagnąc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
skad to ja nie wiem ,
ale ja majac php 4.3.x (nie pamietam ![]() zamineilem: ;extension=php_gd2.dll na: extension=php_gd2.dll zreszta chyba w manualu pisze skad sciagnac |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2002 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki - pomogło. JPEGI dzialają
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ten watek o gif'ach juz byl na forum http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=2108&highlight=gif ...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym proponował do GIF'ów nie wracać. To prawda, że niedługo wysają licencje na GIF'a i będzie ich można używać - tylko po co? PNG jest formatem znacznie nowocześniejszym, posiada dobrą kompresję, obsługuje inne palety niż 8 bit (a GIF tylko takie).
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko ta kompresja nie jest zbyt duza w porownaniu z gif'em. ogolnie plik png laduje sie duzo wolniej niz gif. a tak nawiasem - a animacja?? ja tam jestem za tym aby gif byl dalej w dystrybucjach php...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Do animacji masz flasha
![]() Osobiście rzadko używam GIF - wolę PNG. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tą kompresją to nie masz racji - do poczytania. I jeszcze kilka argumentów. Animacji rzeczywiście nie ma, ale moim zdaniem format obrazkowy nie powinien służyć do animacji. W GD chcesz te animacje robić? Lepiej wstawić flash'a w to miejsce.
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
@dragossani - no faktycznie sa mniejsze od GIFow ale ostatnie Vertical do myslenia daje... no tak ta 48 bitowa paleta w TrueColor i Kanal Alpha (jak sie nie myle to 16 bitowy) przezroczysosci - tyle, ze ktos musi zrobic nam przegladarke z pelnym supportem formatu PNG...
@scanner - a nauczysz mnie animacji we flashu?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz flasha to zapraszam do kursu na moim sajcie.http://webmaster.bajo.pl/index.php?dzial=k...lash/index.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm autor strony (http://amigaphil.planetinternet.be/PNG.html) jest niekonsekwentny pisze ze:
Cytat These pages are using the PNG picture file format...
ale przycisk "PNG used here" jest gif'em ...czemu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:04 |