![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałam serwer Krasnal na WindowsXP. Potrzebuję ponownie skompilować biblioteki oci8.dll i oracle.dll. Nie wiem jak to zrobić.
Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zamiast kompilować lepiej zajrzeć do pliku php.ini i wykomentować linijki odpowiedzialne za ładowanie tych dwóch dll-i ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie, ze bym tak chciała. Problem w tym, ze te biblioteki prawdopodobnie trzeba skompilować wraz z home_path oracla. Chyba, ze jest inny powód, dla której nie działa procedura OCILobClose. Problem dotyczy głównie biblioteki oci8.dll.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Mam 9 oracla i klienta oraclowskiego. Z tego co wiem, na Linuksie kompiluje się php z:
--with-oracle=/path/to/oracle/home/dir --with-oci8=/path/to/oracle/home/dir |
|
|
![]()
|
|
Ale Windows to nie Linux. W Windowsie nie trzeba kompilowac z czymkolwiek.
|
|
|
![]()
|
|
No to kicha.
Dzięki i za to. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:03 |